فاندینگ ریت بایننس در اصل هزینه ای است که تریدرهایی که پوزیشن لانگ یا شورت دارند باید بپردازند. اما مقدار این هزینه چقدر است و بعد از گذشت چه مدت باید آن را پرداخت کرد؟ قطعاً شماهم سؤالات زیادی در مورد فاندینگ ریت ها و معاملات فیوچرز دارید. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا بعد از این مقاله حرفه ای تر فیوچرز کار کنیم.

از همین ابتدا نیز بگذاری به این سؤال پاسخ دهیم که آیا فاندینگ ریت بایننس عبارت درستی است و هیچ صرافی دیگری فاندینگ ریت ندارد؟

خب باورتان اشتباه است چون تمامی صرافی هایی که از سیستم معاملات مشتقات مثل فیوچرز و معاملات آتی پیشتیبانی می کنند، فاندینگ ریت دارند.

 

1. فاندینگ ریت بایننس چیست؟

اصلاً بگذارید به این سؤال پاسخ دهیم که داستان فاندینگ ریت چیست و چرا Funding Rate باید پایه ثابت معاملات فیوچرز ما باشد؟ اصل داستان فاندینگ ریت بایننس مربوط به معاملات فیوچرز قدیمی و جدید است.

در معاملات فیوچرز قدیمی هر معامله فیوچرز یا همان معامله آتی یک تاریخ انقضاء به خصوص داشت که وقتی مدت معامله یا همان قرارداد به سر می رسید فرآیندی به نام تسویه حساب یا Settlement شروع می شد. معمولاً هم این معاملات فیوچرز سنتی مدت زمان یک ماهه یا 4 ماهه داشتند و در هنگام محاسبه قیمت قرارداد با قیمت بازار مقایسه شده و بعد از محاسبه میزان هزینه اختصاص یافته به هر معامله تمامی معاملات باز بسته می شدند.

اما در معاملات فیوچرز امروزی که توسط صرافی های ارز دیجیتال استفاده می شود همه چیز شبیه معاملات فیوچرز سنتی است با این تفاوت که یک تفاوت کلیدی در محاسبات هزینه ها وجود دارد. یعنی برخلاف فیوچرز سنتی، تریدرها می توانند پوزیشن های خودشان را بدون تاریخ انقضاء باز نگه دارند و همینجاست که پای فاندینگ ریت بایننس در صرافی بایننس وسط کشیده می شود.

به عنوان مثال اگر شما تریدر مورد نظر باشید و معامله شورت فیوچرز در صرافی بایننس داشته باشید تا هر زمانی که دلتان بخواهد و البته لیکوئید نشوید میتوانید فاندینگ ریت بایننس را پرداخت کرده و معامله خود را باز نگه دارید.

از آنجایی که معاملات فیوچرز بایننس هیچ وقت به روز حسابرسی نمی رسند! در نتیجه صرافی ها به یک مکانیزمی نیاز دارند تا اطمینان حاصل کنند که قیمت فیوچرز و قیمت شاخص به طور منظم همگرایی دارند. این مکانیزم را ما به نام فاندینگ ریت بایننس می شناسیم.

 

فاندینگ ریت بایننس (Funding Rate) چیست؟

فاندینگ ریت هزینه های دوره ای است که تریدرهایی که پوزیشن شورت یا لانگ دارند باید براساس تفاوت قیمت بین بازار فیوچرز و اسپات بپردازند. در نتیجه تریدرها براساس پوزشین های بازی که دارند ممکن است مجبور به پرداخت یا شامل دریافت هزینه فاندینگ باشند.

فاندینگ ریت ارزهای دیجیتال از واگرایی قیمتی بین دو بازار فیوچرز و اسپات جلوگیری می کند. میزان فاندینگ ریت نیز معمولاً چندین بار در طول روز محاسبه می شود که در صرافی بایننس مدت زمان محاسبات هر 8 ساعت است.

اگر نگاهی به پلتفرم فیوچرز بایننس خود بیاندازید بدون شک عدد نارنجی مربوط به فاندینگ ریت کنونی و مدت زمان باقی مانده تا محاسبه مجدد فاندینگ ریت را مشاهده خواهید کرد.

فاندینگ ریت بایننس

 

فاندینگ ریت بایننس چگونه مشخص می شود؟

در حقیقت فاندینگ ریت بایننس از دو جزء تشکیل شده است:

  1. نرخ بهره
  2. نرخ پرمیوم یا حق صرافی

در فیوچرز بایننس نرخ بهره یک درصد ثابت روزانه 0.03% است (0.01% در هر دوره محاسبه فاندینگ ریت- منظور هر 8 ساعت). البته استثناهایی هم در نرخ بهره بعضی از ارزهای دیجیتال در صرافی بایننس وجود دارد. به عنوان مثال نرخ بهره در پوزیشن ارزهایی مثل BNBUSDT ، LINKUSDT و LTCUSDT میزان 0% درصد است.

این درحالی است که نرخ پرمیوم یا حق صرافی با توجه به اختلاف قیمتی بین بازار فیوچرز و مارک پرایس (Mark Price) در صرافی تعیین می شود.

به عنوان مثال در زمان هایی که نوسانات بازار بسیار بالا است، قیمت بین بازار فیوچرز و مارک پرایس ممکن است متفاوت باشد. در چنین مواردی نرخ پرمیوم هم مطابق با این تفاوت کاهش یافته یا بیشتر خواهد شد.

اگر اختلاف این دو قیمت بسیار زیاد شود، حق پرمیوم هم به همان نسبت افزایش خواهد یافت. و بالعکس حق پرمیوم پایین نشان دهنده کاهش اختلاف این دو قیمت است.

در نتیجه زمانی که فاندینگ ریت معامله شما مثبت باشد، نشان دهنده این است که قیمت بازار فیوچرز بیشتر از مارک پرایس است در نتیجه تریدرهایی که پوزیشن لانگ دارند باید فاندینگ ریت خود را به تریدرهایی که پوزیشن شورت دارند پرداخت کنند.

بالعکس این موضوع هم صادق است. یعنی زمانی که فاندینگ ریت منفی باشد بیانگر این موضوع است که قیمت بازار فیوچرز کمتر از مارک پرایس بوده و در نتیجه تریدرهایی که پوزیشن شورت دارند باید فاندینگ ریت خود را به دارندگان پوزیشن لانگ پرداخت کنند.

نکته مهم: فاندینگ ریت بایننس هر میزانی که باشد صرافی بایننس هیچ هزینه یا درصدی از آن را برداشت نخواهد کرد و این هزینه فقط بین معامله کنندگان شورت و لانگ رد و بدل خواهد شد.

 

فاندینگ ریت بایننس چه تأثیری روی ترید شما دارد؟

به خاطر داشته باشید که محاسبات فاندینگ ریت بایننس و لوریج با یکدیگر رابطه مستقیمی داشته و می توانند باعث سود یا ضرر هنگفت تریدرها شوند! اما چگونه؟

به عنوان مثال اگر شخصی با لوریج بالا در حال معاملات باشد بدون شک باید فاندینگ ریت بیشتری پرداخت کرده و ممکن است متحمل ضرر سنگینی شده و حتی در بازارهای با نوسانات کم هم لیکوئید شود.

از طرف دیگر در چنین بازاری دریافت کنندگان فاندینگ ریت با لوریج بالاهم می توانند سود بسیار خوبی به جیب بزنند.

در نتیجه اگر اهل ترید در فیوچرز هستید نباید حتی یک لحظه هم از میزان فاندینگ ریت غافل شوید و استراتژی ترید خود را با توجه به آن تنظیم کنید.

داستان اینجاست که عملکرد فاندینگ ریت به گونه ای طراحی شده که تریدرها را به بازکردن پوزیشن هایی ترغیب کند که اختلاف بازار فیوچرز و اسپات را کم کرده و باعث همگرایی این دو بازار می شوند.

 

همبستگی فاندینگ ریت بایننس و احساسات بازار

اگر نگاهی به تاریخچه فاندینگ ریت بیندازیم متوجه می شویم که فاندینگ ریت و احساسات بازار باهم رابطه مستقیمی دارند. به تصویر زیر که نشان دهنده قیمت بیت کوین و تغییرات فاندینگ ریت است دقت کنید:

نرخ فاندینگ ریت بایننس 2

همانطور که در چارت بالا مشاهده می کنید، فاندینگ معاملات فیوچرز بیت کوین در زمان رالی قیمتی در سال گذشته تقریباً دو برابر شده است. افزایش فاندینگ ریت تریدرها را ترغیب کرده تا بیشتر پوزیشن لانگ باز کنند در نتیجه قیمت بازار فیوچرز در راستای افزایش قیمت در بازار اسپات افزایش خواهد یافت.

در حال حاضر نیز صرافی های مختلفی معاملات فیوچرز ارز دیجیتال با فاندینگ را در اختیار کاربران خود قرار می دهند اما بهتر است صرافی و پلتفرمی را انتخاب کنید که کمترین میزان فاندینگ ریت را داشته باشد زیرا همانطور که توضیح دادیم فاندینگ ریت می تواند باعث ضرر سنگین یا سودهای نجومی برای تریدرها شود و همین ریسک شما را افزایش خواهد داد.

در تصویر زیر نرخ فاندینگ ریت در صرافی های مختلف بایکدیگر مقایسه شده است.

funding rate چیست

منبع: Binance

ارسال دیدگاه

درآمد به دلار
+
درآمد به دلار