الگوی پرایس اکشن یکی از موارد بسیار مهمی است که هر تریدر پرایس کاری باید از آنها اطلاع داشته باشد. گاهی اوقات دانستن یکی از این الگوی پرایس اکشن می‌تواند شما را به سود قابل توجهی رسانده و وضعیت درآمدی شما را تغییر دهد.

به همین خاطر بهتر است با الگوی پرایس اکشن آشنا بوده و آنها را براساس میزان موفقیت هر الگو بشناسید تا در هر زمان بدانید چقدر تحلیل شما معتبر است.

در این مقاله از سایت‌ای کلابز کار را برای شما آسان کرده و 8 الگوی پرایس اکشن براساس درصد اعتبار را معرفی خواهیم کرد تا در تحلیل‌های آینده خود از آنها استفاده کنید. البته اگر هنوز معنای پرایس اکشن را به درستی نمی دانید حتماً قبل از یادگیری الگوهای زیر مقاله پرایس اکشن چیست؟ به ساده ترین زبان ممکن را بخوانید.

 

8 الگوی پرایس اکشن

بهتر است در همین ابتدا بدانید که درصد موفقیتی که بعد از هر الگو به آن اشاره می‌کنیم براساس داده‌های 10 ساله و بررسی بیش از 200،000 الگوی شکل گرفته در نمودارها به دست آمده است.

همچنین تمامی این الگوهای پرایس تنها در صورتی مورد بررسی قرار گرفته که الگوی پرایس اکشن به صورت کامل شکل گرفته و بی‌نقص است. در ادامه به 7 الگوی پرایس اکشن اشاره کرده و در مورد هرکدام توضیحات بیشتری خواهیم داد:

1. الگوی پرچم Bull Flag (درصد موفقیت 67.13%)

2.الگوی پرچم Bear Flag (درصد موفقیت 67.72%)

الگوی پرچم یک الگوی ادامه‌دار است که معمولاً بعد از یک روند حرکتی قوی اتفاق می‌افتد. الگوی پرچم بولیش یا همان بول فلگ از یک حرکت قوی بولیش و در ادامه از یک سری  سقف‌های کوتاه‌تر و کف‌های پایین‌تر تشکیل شده است.

الگوی پرچم بیریش یا همان بیریش فلگ نیز از یک حرکت نزولی قوی و در ادامه از یک سری کف‌های بالاتر و سقف‌های بالاتر تشکیل شده است. این الگوها همچون تردیدهای کوچکی در روندهای بزرگ و قوی هستند به همین خاطر معمولاً تنها از تعداد کمی کندل تشکیل شده‌اند (حدود 20 کندل).

الگو پرایس اکشن

زیرا الگوهای بزرگتر و گسترده‌تر به عنوان کانال شناخته می‌شوند.

الگوی پرچم به شکل یک مستطیل کوچک ظاهر می‌شود که معمولاً برخلاف روند غالب قیمت بازار به سمت مخالف کشیده می‌شود. بهترین و معتبرترین الگوی پرچم ویژگی‌های زیر را دارد:

یک روند بسیار قوی در قیمت (نزدیک به عمودی) قبل از شکل‌گیری پرچم
یک پرچم ظریف و کم ارتفاع که در لبه بالایی (یا پایینی) حرکت شکل می‌گیرد

یعنی هرچقدر پرچم تشکیل شده نازک‌تر و کشیده‌تر باشد احتمال موفقیت این الگو نیز افزایش یافته و بریک رضایت بخش‌تری در جهت غالب خواهد داشت.

این الگو زمانی موفق در نظر گرفته می‌شود که ترند بالایی پرچم در الگوی Bull flag و ترند پایینی پرچم در الگوی Bear Flag شکسته شده باشد. در ادامه الگوی پرچم نیز معمولاً روند به اندازه حرکت آغازین الگو و ورود به لبه پرچم ادامه‌دار خواهد بود.

نکته مهم الگوی پرچم: حتماً به این نکته توجه داشته باشید که بیشتر الگوی پرایس اکشن از نقطه شکست اندازه می‌شوند اما در الگوی پرچم، میزان رشد یا ریزش از لبه بیرونی الگو اندازه‌گیری می‌شود. برای درک بهتر این موضوع به فلش‌های قرمز رنگ در تصویر نمونه الگوی پرچم صعودی و نزولی توجه کنید.

 

 

3. الگوی مثلث Ascending Triangle Pattern ( درصد موفقیت 72.77%)

4. الگوی مثلث Descending Triangle Pattern ( درصد موفقیت 72.93%)

الگوی پرایس اکشن مثلث معمولاً در روند شکل گرفته و یک الگوی ادامه‌دار است. یک الگوی مثلث صعودی (Ascending Triangel) از یک حرکت صعودی و در ادامه دو یا تعداد بیشتری سقف برابر و یک سری کف‌های بالاتر تشکیل شده است.

الگوی مثلث نزولی (Descending Triangle) نیز از یک حرکت نزولی و در ادامه دو یا سه کف برابر و یک سری سقف‌های پایین‌تر تشکیل شده است.

الگوی پرایس اکشن

این الگو در یک مثلث صعودی زمانی کامل درنظر گرفته می‌شود که ناحیه مقاومت افقی شکسته شده یا در یک مثلث نزولی زمانی کامل است که ناحیه حمایت افقی شکسته باشد.

علاوه بر این الگوی مثلث زمانی موفق درنظر گرفته می‌شود که قیمت از نقطه بریک اوت فراتر رفته و حداقل به اندازه عرض الگو ادامه پیدا کند. (برای درک بهتر به فلش‌های قرمز رنگ بر روی الگو دقت کنید)

 

5. الگوی کانال صعودی Ascending Channel Pattern (درصد موفقیت %73.03)

6. الگوی کانال نزولی Descending Channel Pattern (درصد موفقیت 72.88%)

الگوی قیمتی کانال الگویی است که در ترندهای حرکتی رایج بوده و زمانی اتفاق می‌افتد که بازار حجم خوبی دارد. این الگو به عنوان یک الگوی ادامه‌دار تأخیری شناخته می‌شود.

حتماً به این نکته توجه داشته باشید که الگوی کانال شباهت زیادی به الگوی پرچم داشته و هر دو زمانی مشغول رنج زدن بین دو ترند موازی خواهند بود اما معمولاً الگوی کانال گسترده‌تر بوده و از کندل‌های بیشتری تشکیل شده در نتیجه درصد موفقیت و قدرت آن هم به همان میزان افزایش پیدا می‌کند.

الگوی کانال پرایس اکشن الگوی کانال پرایس اکشن

الگوی کانال صعودی با یک ترند صعودی و در ادامه یک سری سقف‌های پایین‌تر و کف‌های پایین‌تر تشکیل شده که خطوط روند موازی را شکل می‌دهند، تشکیل می‌شود.

الگوی کانال نزولی نیز با یک ترند نزولی و در ادامه یک سری کف‌های بالاتر و سقف‌های بالاتر تشکیل شده که خطوط موازی را شکل می‌دهند، تشکیل شده است.

این الگو پرایس اکشن در حالت صعودی زمانی کامل می‌شود که قیمت از سمت خط ترند بالایی شکسته شده یا در حالت نزولی از سمت خط ترند پایینی شکسته شده باشد. موفقیت این الگو نیز به اندازه حرکت از لبه شکسته شده برابر با حرکت آغازین الگو بستگی دارد. (برای درک بهتر این موضوع بهتر است به فلش‌های قرمز تصویر نمونه الگو دقت کنید).

 

7. الگوی دو سقف یا دابل تاپ Double Top Pattern (درصد موفقیت 75.01%)

8 الگوی دو کف یا دابل باتوم Double bottom Pattern (درصد موفقیت 78.55%)

الگوی دو کف و دو سقف یکی از رایج‌ترین الگوهای برگشت قیمتی در نمودار‌ها است. الگو پرایس اکشن دو سقف double Top از دو سقف تقریباً برابر همراه با کمی فاصله بین دو سقف تشکیل شده و الگوی دو کف double bottom نیز از دو کف تقریباً برابر همراه با کمی فاصله بین دو کف تشکیل شده است.

در حقیقت هرچقدر فاصله بین این دو تماس با کف یا سقف بیشتر باشد، الگوی شما قدرتمندتر خواهد بود.

الگوی دو کف

الگوی دو سقف زمانی کامل درنظر گرفته می‌شود که شکست قیمتی در پایین نقطه پایینی الگو بعد از تشکیل دو سقف اتفاق بیفتد. الگوی دو کف نیز زمانی امل خواهد بود که شکست قیمتی در بالای نقطه بالایی الگو بعد از تشکیل دو کف اتفاق بیفتد.

همچنین این الگو زمانی موفق درنظر گرفته خواهد شد که روند بعد از شکستن قیمت فاصله‌ای به اندازه نوسان الگورا طی کند. برای درک بهتر این موضوع بهتر است به فلش‌های قرمز در تصویر الگوی دابل تاپ و دابل باتوم نمونه را نگاه کنید)

این الگو یکی از الگوهایی است که اختلاف درصد موفقیت در دو نمونه صعودی و نزولی آن بیشتر از دیگر الگوها است. همانطور که در ابتدا هم گفته شد درصد موفقیت الگوی دو کف 78.55 درصد است در حالی که میزان موفقیت الگوی دو سقف 75.01% درصد است.

 

منبع: samuraitradingacademy

ارسال دیدگاه

درآمد به دلار
+
درآمد به دلار