گوگل به تازگی از چیپ کوانتومی جدید خود به نام ویلو رونمایی کرده است که به عنوان یک پیشرفت قابل توجه در زمینه محاسبات کوانتومی شناخته میشود. این چیپ قادر است یک مسئله محاسباتی را در کمتر از پنج دقیقه حل کند، در حالی که سریعترین سوپرکامپیوترها برای انجام همان کار به حدود ۱۰ سپتیلیون سال نیاز دارند.به گفته هارتمت نوون، رئیس تیم Quantum AI گوگل، این پیشرفت شامل توانایی اصلاح خطاها به طور نمایی و پردازش محاسبات خاص با سرعتی شگفتانگیز است. او در یک وبلاگ در تاریخ ۹ دسامبر گفت: «این عدد شگفتانگیز از زمانهای شناخته شده در فیزیک فراتر میرود و به طور قابل توجهی بیشتر از سن جهان است.»نوون همچنین اشاره کرد که دومین دستاورد مهم تیم با ویلو، توانایی کاهش خطاها به طور نمایی با افزایش تعداد کیوبیتها است که یکی از چالشهای کلیدی در اصلاح خطای کوانتومی است که کارشناسان این حوزه نزدیک به ۳۰ سال است که به دنبال آن هستند.
او گفت: «با استفاده از پیشرفتهای اخیر در اصلاح خطای کوانتومی، توانستیم نرخ خطا را نصف کنیم. به عبارت دیگر، ما کاهش نمایی در نرخ خطا را به دست آوردیم.»چیپ ویلو با ۱۰۵ کیوبیت طراحی شده و به عنوان یک سیستم «زیر آستانه» شناخته میشود که میتواند خطاها را در حین افزایش تعداد کیوبیتها کاهش دهد. یک کیوبیت یا بیت کوانتومی، واحد اطلاعات پایهای و کلید محاسبات کوانتومی است؛ هرچه تعداد کیوبیتها بیشتر باشد، قدرت محاسباتی بالاتری حاصل میشود. با این حال، افزودن کیوبیتهای بیشتر خطر خطاها را افزایش میدهد.
در بیانیهای در تاریخ ۹ دسامبر، ساندار پیچای، CEO گوگل، گفت که ویلو یک گام مهم در مسیر این غول فناوری برای ساخت یک «کامپیوتر کوانتومی مفید» با کاربردهای عملی در کشف دارو، انرژی همجوشی و طراحی باتریها است.
https://t.me/eclubsgp
آیا ویلو تهدیدی برای رمزنگاری ارزهای دیجیتال است؟
پیشرفتهای محاسبات کوانتومی همواره به عنوان یک نقطه عطف برای صنعت کریپتو مورد نگرانی بودهاند. کامپیوترهایی که قادر به شکستن رمزنگاری هستند، میتوانند وجوه کاربران را در حجمهای بزرگ و با سرعت بالا در معرض سرقت قرار دهند.کوین رز، کارآفرین فناوری و مدیر سابق محصول گوگل، در بیانیهای گفت که ویلو هنوز فاصله زیادی تا تبدیل شدن به تهدیدی برای رمزنگاری ارزهای دیجیتال دارد.
او برآورد کرده است که برای آسیبپذیری رمزنگاری بیتکوین نیاز به یک کامپیوتر کوانتومی با حدود ۱۳ میلیون کیوبیت است تا بتواند رمزگشایی را در عرض ۲۴ ساعت انجام دهد. او افزود: «در مقابل، چیپ ویلو گوگل با وجود پیشرفت قابل توجهی که دارد، تنها ۱۰۵ کیوبیت دارد.»دیوید مارکوس، CEO پلتفرم پرداخت Lightspark نیز معتقد است که بیشتر مردم «به طور کامل معنای» این پیشرفت گوگل را نمیفهمند.
او گفت: «این بدان معناست که رمزنگاری و رمزگذاری پساکوانتومی باید هرچه سریعتر پیش بروند.»ویتالی کاتسین، یکی از بنیانگذاران اتریوم، قبلاً پیشنهادی برای کاهش خطرات ناشی از محاسبات کوانتومی برای اتریوم ارائه داده و توضیح داده است که یک هارد فورک ساده میتواند این مشکل را برطرف کند. کاتسین گفت که بلاکچین باید هارد فورک شود و کاربران باید نرمافزار کیف پول جدیدی دانلود کنند، اما تعداد کمی از آنها وجوه خود را از دست خواهند داد.